LLUITES

Defensa de la llengua

Quan a un territori com el valencià conviuen dues llengües i es produeix una jerarquització entre elles, la llengua no hegemònica sobreviu en situació de desavantatge —inclús de persecució en determinats àmbits— i pot córrer el perill de convertir-se en una peça de museu, minvant a poc a poc el seu ús per part de la societat fins a desaparéixer. Són nombroses les accions per defensar la normalització de la llengua com a eina de comunicació, de cohesió social i com a patrimoni cultural dutes a terme des de la fi de la dictadura —siga per les institucions públiques, en compliment de l’Estatut d’Autonomia de 1982, siga per iniciativa privada d’empreses, plataformes de la societat civil o l’activisme personal— que fan servir la il·lustració gràfica i el còmic per difondre aquesta reivindicació històrica. Malauradament, el valencià continua, hui en dia, patint atacs, discriminacions i l’estigmatització inherent a la seua instrumentalització política.

 

X

Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca